Domenicali: Nem ismétlődik meg a tavalyi eset

B Dániel

A tavalyi évet nagyon szerényen kezdte a Ferrari, a teszteken végig problémákkal küszködtek, és ennek rendszeresen hangot is adtak. Egyesek szerint ez csak félrebeszélés volt, azonban a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén elért 12. helyezés alátámasztotta az állításaikat.

438.jpg
© Getty Images

Ugyan a Május 1-jén kezdődő mugellói teszten a csapat rengeteg tizedet javult és visszatért az élmezőnybe, ez már túl késő volt. A csapatfőnök Stefano Domenicali szerint, ez idén nem fog előfordulni, mindent megtesznek azért, hogy már az első versenyen egy top autóval álljanak fel, hiszen állítása szerint idén ez még fontosabb lesz.

"A következő szezonban minden az első futamon fog eldőlni. A csapatok nagyon gyorsan leakarják majd tudni a 2013-as autó fejlesztését, hogy aztán a 2014-es gépre koncentrálhassanak. Úgy gondolom, hogy ez legkésőbb Júliusban meg fog történni, ezért olyan fontos, hogy az elejétől kezdve versenyképes autónk legyen, " - nyilatkozta Domenicali az Auto Motor und Sport című lapnak.

"Ami a tavalyi téli teszteket illeti, nem történhet meg velünk ugyan az az eset 2013-ban. Biztosak vagyunk benne, hogy idén nem hoz meglepetéseket a szélcsatorna." 

Az idei évben a Ferrari kizárólag a Toyota kölni szélcsatornájában fog tevékenykedni, ezzel elkerülve az említett meglepetéseket. Az olaszok privát szélcsatornája idén augusztusig fejlesztés alatt fog állni. Ebből következőleg a 2014-es autó minden bizonnyal már ízig-vérig hazai lesz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.07. 10:55:07

A pontversenyt itt jobboldalt nem kellene frissíteni? :-)

B Dániel · http://szaguldocirkusz.blog.hu/ 2013.01.07. 15:07:44

@Rendíthetetlen Álamkatona:
Igen, a "csapatok" menüpont, és a pontverseny állása is jócskán elvan maradva, ez még a mai nap orvoslásra kerül ;)

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása