Mark Webber nyerte az elázott időmérőt

B Dániel

Ismét remek futam elé nézünk, nagyon úgy tűnik! Már az időmérő sok izgalmat hozott. Sok kicsúszás, kiszámíthatatlan esőzés. Szinte az egész élmezőny kiesett már a Q1-ben, ennek köszönhetően lesz előzés holnap dögivel.

Kiszámíthatatlan esőzés fogadta a versenyzőket a pálya, ennek ellenére a hőmérséklet elérte a 33°C Celsius-fokot.

Az első etap nyertesei azok voltak akik már az első percekben kihajtottak a pályára, hiszen a Q1 végére már szakadt az eső és nem lehetett már olyan jó időket futni. Miközben a csapatok nagy része kint körözött a pályán, a két Ferrari és a két McLaren magabiztosan állt a boxban, arra várva, hogy az eső alábbhagyjon. Ám ez nem történt meg... Az eső egyre jobban szakadt, az intermediate gumik már használhatatlanok voltak és végre nagy nehezen előjött Button. Futott egy viszonylag jó kört ami elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa magát a Q2-re, ám a második körében megcsúszott, beragadt a sóderágyba ami az időmérőedzésének a végét jelentette. Hamilton, Alonso és Massa is előjött ám már késő volt. Az utolsó kieső helyen Kovalainen állt a Lotusszal, és hiába próbálkoztak, már nem tudták megverni a finn pilótát. Alonso nagyon közel állt ahhoz, hogy bekerüljön, a középső szektorban csak egy tizedre volt tőle ám az elázott harmadik szektorban nem tudott rajta javítani. A meglepetés tehát a három élharcos kiesése volt, és Lucas di Grass illetve Heikki Kovalainen, akik idén először jutottak be a Q2-be.

A második etap is izgalmakban gazdag volt. Pár perccel a kezdés előtt már szinte az egész mezőny ott állt a box utca kijáratánál és arra vártak, hogy zöldre váltson a lámpa. Az sor elején Vitaly Petrov állt aki meglepő módon a köztes eső gumit választotta. Az orosz pilóta húzása bejött és átvette a vezetést. Ezt látván természetesen mindenki feljött az intermediate gumikon és jöttek a jobbnál jobb köridők. Miközben Kubica remekül teljesített és az élen volt, Petrov egyre jobban esett vissza és végül kiesett a 11. helyen. Végül az első három helyen Vettel, Kubica és Sutil végzett.

Robert Kubica a harmadik etapban előállt egy szabálytalan, ám annál inkább poénos húzással. Miközben a két Force India és a többiek már percek óta áztak a zuhogó esőben a box kijáratánál, egyszer csak előjött a lengyel is és beelőzött mindenkit, így elsőként jött el a zöld lámpánál. Szinte biztosra vehető volt, hogy megbüntetik amikor is a szervezők úgy döntöttek, hogy félbeszakítják az időmérőedzés harmadik etapját. 12 perc után az időjárás jobbra fordult így a csapatok visszajöhettek. Ismét a két Force India jött ki először, hogy ne mások víz függönyében kelljen teljesíteniük mért körüket, ám mostanra már felkészültek Kubica fogadására. Furcsa szögben beálltak egymás mellé arra az esetre ha a lengyel újra szabálytalankodna :). Kubica most megvárta míg mindenki kihajt a pályára és úgy jött elő, ami jó ötlet volt ám volt egy bökkenő. A hétszeres világbajnok Schumacher elkezdte őt támadni hátulról, hogy nehogy már a Renault mögötti víz függönyben kelljen megfutnia a gyors körét. Kemény meccs volt, Robert pedig nem hagyta magát, így Schumacher inkább lelassított. A három esőmenő az élre állt másodpercekkel a vége előtt és már-már úgy tűnt, hogy Rosberg, Vettel és Sutil megy majd az interjúszobába, amikor is feltűnt Webber az első helyen. Az ausztrál pilóta bevállalta a szakadó esőben az intermedate gumit és bejött neki. Több, mint egy másodpercet vert az élen álló Nico Rosbergre, elképesztő húzás volt ez Webbertől. Végül ő nyerte meg az időmérőt, így ő indulhat majd holnapi futamon az első rajtkockából.

Íme az eredmény:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Woody- · http://szaguldocirkusz.blog.hu/ 2010.04.03. 14:49:32

A Ferrarik simán nyerhetnek szerintem. A Mclarenek szintén. Véleményem szerint feje tetejére fog állni az egész mezőny az erő miatt :)

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása