A Lotus kihátrált a Lotus mögül

B Dániel

Nem rég fejeződött be egy bonyodalmas időszak, amikor is a Lotus név használatáért kemény harcot vívott Gerard Lopez (akkor Renault F1), és Tony Fernandes (akkor Team Lotus) csapatvezető. Hosszas bírósági intézkedések, és egyezkedések után végül Lopez csapata nyert. Ezek után pedig a napokban a Group Lotus kihátrált..

A 2009-es Renault botrány után többségi tulajdonrészt szerző Genii Capitalt nem igazán foglalkoztatta a csapat elnevezése, így annak ellenére, hogy a francia autógyártó kihátrált a hatalmas veszteségek miatt, az alakulat neve Renault F1 Team maradt. 2010-ben viszont színre lépett a malajziai Proton tulajdonában álló Group Lotus, és beszállt, mint névadó szponzor, így a csapat neve Lotus Renault, az idei évre pedig Lotus F1 Team lett.

A Proton végül megvált a Group Lotustól, így a DRB-Hicom (az egyik vezető vállalat Malajziában, nagy szerepük van az autóiparban) kezébe kerültek, ők pedig úgy döntöttek, hogy nem pénzelik tovább az F1-es alakulatot. Ennek ellenére Lopezék, megtartják a Lotus nevet, hiszen mindezek ellenére is  jól járnak a legendás név viselésével, ebből kifolyólag pedig a Group Lotus is jól jár, hiszen egy fillért sem fizetnek még is megmarad a nevük az F1-ben.

"A szponzori szerződés és a Lotus kötelezettségei megszűntek. Most már nincs joga a Group Lotusnak, hogy bevásárolja magát a Forma-1-be, ez az opció megszűnt"

"Örülünk neki, hogy a Lotus nevet viselhetjük, és úgy hisszük ez az F1-nek is csak jót tehet. Mi támogattuk a csapatot tavaly is, és az előtt is. Örülnénk ha a szponzorok állnák a teljes költségvetést, azonban ha nekünk is kell finanszíroznunk, hát megtesszük."

Címkék: f1 botrány lotus renault group lopez gerard capital genii

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopi3.14 2012.04.07. 20:28:50

Na majd ha perelni fogják őket jogosulatlan névhasználatért...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.04.07. 22:19:41

Akkor most van a Group Lotus, ami utcai sportkocsikat gyárt. Van egy privát F1-es csapat, melyet hülyére pereltek, hogy változtassa meg a nevét, meg van egy Lotus csapat, ami újabban már csak véletlen névegyezés.

Ez már Smid Páll-i PÁLgium.

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása