Räikkönen: több szerencsére van szükségünk

B Dániel

A Lotus autója nyilvánvalóan többre is képes, mint ami eddig látható volt. Kimi Räikkönen és Romain Grosjean is bizonyította már, hogy képesek lehetnek arra, hogy az élen harcoljanak, azonban a szerencse nem akar melléjük állni.

© Getty Image

Ausztráliában Räikkönen az elhibázott időmérő után, a 18. helyről feljött egészen a hetedikig, a Maláj Nagydíjon pedig kénytelen volt a tizedik helyről rajtolni (ötrajthelyes büntetést kapott váltócsere miatt), és végül a kaotikus körülmények ellenére az ötödik helyen intették le.

Francia csapattársa még pechesebben járt, aki eddig, még pontot sem tudott szerezni, ugyanis Grosjean mind a két futamon hamar kiesett, miután az Ausztrál Nagydíjon a harmadik, Sepangban pedig a hetedik helyről rajtolhatott.

Az autó jó teljesítményének fő oka talán az lehet, hogy a tavalyi évben számos olyan fejlesztést kellett a "kukába dobnia" a csapatnak, amik jól működtek volna, viszont a speciális előrevezetett kipufogó miatt mégsem tudták alkalmazni azokat. Így ezekből a fejlesztésekből valószínűleg sokat tudtak alkalmazni az idei konstrukción.

Az E20-as gép tehát elméletileg mind kvalifikációs, mind pedig verseny körülmények között jól muzsikál, így a lehetőség adott mind a két pilóta számára. Ebből kifolyólag pedig nem szabad leírni őket, az elkövetkezendő futamokon simán ott lehetnek az élen, és ennek Kimi is hangot adott.

"Úgy érzem, mintha sosem lettem volna távol. A csapat jó munkát végzett, és én is együtt tudok dolgozni velük, ami még jobban megkönnyíti a dolgokat. Jó érzéseim vannak az autóval kapcsolatban, és úgy gondolom egyértelműen az élen lehetünk, csak egy kis szerencsére van szükségünk" - nyilatkozta a finn pilóta a Lotus hivatalos oldalán.

"Én még mindig ugyanaz az ember vagyok, mint korábban. Sokan talán úgy látják, hogy kiegyensúlyozottabb lettem, azonban szerintem ez a csapatnak köszönhető. Itt más a légkör, mint amit korábban tapasztaltam, mindenki nyitott és nyugodt, ugyanakkor rendkívül keményen dolgoznak és sok figyelmet fordítanak a részletekre. Jól érzem magam itt, ami segít a versenyzésre összpontosítani."

Persze azt nehéz elhinni, hogy jobb körülmények között van, mint a McLarennél, vagy éppenséggel a Ferrarinál volt, ezt mindenki maga dönti el, hogy elhiszi-e, vagy sem..

Címkék: ausztrália f1 lotus malajzia forma1 raikkönen kimi grosjean romain

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2012.04.04. 08:56:01

nem ertek veled egyet. nekem nem nehez elhinni, h jobban erzi magat, mint a ferrarinal.

lac64 2012.04.04. 10:26:07

Miért lenne nehéz elhinni. Mindig az volt a problémája, hogy túl sok versenyen kívüli kötelezettsége van, a Lotusnál ezekből kevesebbet kell teljesítenie. A csapat pedig valószínűleg ugyanúgy - vagy még jobban - kiszolgálja, mint anno a Ferrari. Egyébként a Ferrarinál az utolsó fél éve légkörben nagyon rossz lehetett, hiszen tudta, hogy kirúgják annak ellenére, hogy egyedül szállította az eredményeket.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.04.04. 13:41:10

Látom megelőztek ketten is, nekem is ez az utolsó mondat szúrta meg a szemem, nagyon is könnyen hihető, a Ferrarinál sosem érezte magát igazán jól, ez mindig is látszott, nem értették meg egymást jól az olaszokkal. A Mclarennél meg főleg az utolsó éveiben fáradt bele a dolgokba - érthetően - a sikertelenség, és az ideire kísértetiesen hajazó balszerencsék miatt, a pályán kívüli kötelességekről nem is beszélve.

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása