Kubica visszatérése még sosem került ilyen közel a valósághoz

B Dániel

Robert Kubica a múlt héten egykori csapatának köszönhetően bomba formában térhetett vissza egy királykategóriás volán mögé ülve. Férfias munkát végezve 115 kört taposott a Renault E20-as futamgyőztes autójába Valenciában, és nem csak kitartónak, de gyorsnak is bizonyult.

459.jpg
via - Renault Sport

A franciák főmérnöke szerint Robert sikeresen elért már egy olyan kondíciót ami bőven elegendő egy F1-es gép nyúzásához, mi több állítólag gyorsabb is volt a csapat tartalék versenyzőjénél, Sergey Sirotkinnál.

"Robert fizikai állapota megfelelő, bár néhány kapcsolót át kellett raknunk a kormányon, hogy jól tudja használni őket, de ez nem okozott nehézséget" - mondta Alan Permane. "Korai még a következő lépésekről beszélni, de tartjuk a kapcsolatot Roberttel. Egyelőre nincsenek tervek a teszt folytatását illetően, de elképzelhető, hogy lesz még ilyen a jövőben."

Cyril Abiteboul is megszólalt az ügy kapcsán, azonban mélyebb jóslatokba ő sem próbált belemerülni. Mindenesetre a csapat hozzáállása abszolúte megnyerő, persze nem utolsó sorban marketing fogásnak is jeles volt az esemény.

"Robert szerette volna ezt a tesztet. Az enstone-i családunk nagyon lojális, és mindenki szeretne a versenyzőinknek lehetőséget adni a vezetésre, ez pedig akkor adatott meg Robert számára, amikor egy napra már amúgy is lefoglaltuk a valenciai pályát Sergey Sirotkin tesztje miatt" - nyilatkozta a csapat ügyvezető igazgatója.

Hiába ígérte be a 2011-es szezon végén a kezelőorvos Dr. Riccardo Ceccarelli, Kubica visszatérését 100%-osra, az, hogy a lengyel pilóta kormánya átalakításra szorult korántsem váratlan lépés. Hiába a több, mint hat éven át tartó edzés és akarás, Robert keze a mai napig nem tudott elegendően felépülni és továbbra is csak ez állhat útjába a már-már Laudai magasságokra emlékeztető visszatérésnek.

Címkék: teszt kubica renault valencia robert e20

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása