A szokásos könnyelműség Kimi Räikkönentől

B Dániel

Megszokhattuk már, hogy ha a finn világbajnokot az éppen aktuális szezonban elérhető lehetséges év végi helyezéséről kérdezik, a lehető legnagyobb lazasággal vágja rá a "teljesen mindegy" jelzőt. Az idei évben sem történt másképp.

457.jpg
via Valadimir Rys

Míg a világbajnoki első helyezett sorsa már négy futammal a szezon vége előtt eldőlt, addig például a negyedik helyért igen csak kiélezett csata folyik Valtteri Bottas, és Kimi Räikkönen közt. A finn házi csata versenyét jelenleg a Williams kiválósága vezeti, előnye viszont mindösszesen egy pont 2007 világbajnokával szemben. A szezon során számos alkalommal összemérték tudásukat a pályán találkozva, amit többször is a technika bánt végül, most azonban a szezonzáró futamon kell bizonyítaniuk. A Ferrari világbajnoka, a rá jellemző könnyelműséggel vonul csatába.

"Negyedik, vagy ötödik. Számít ez egyáltalán valamit? Úgy értem, az emberek nem igazán emlékeznek arra, ha valaki a negyedik, vagy az ötödik helyen végzett végül. Megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni, aztán majd meglátjuk végül hol is végeztünk."

"Nem fog megváltoztatni semmit, ha ott végzünk ahol. Természetesen egy jó hétvégében reménykedünk, megpróbáljuk élvezni és egy erős versenyt zárni."

Az ominózus vb-helyezésért egyébként még Bottas csapattársa, Felipe Massa is versenyben van, esélye viszont roppant csekély, hogy 19 pontos hátrányát ledolgozza jövő hétvégén a márkatárssal szemben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása