Red Bull evolúció: öt szezon, egy alap

B Dániel

Zseniális az amit a Red Bull és Adrian Newey visz véghez.

A 2009-es drasztikus szabályváltoztatások után a csapatoknak teljesen új autókat kellett tervezniük, hiszen az aerodinamikát hatalmas mértékben "lebutították".
Ekkor alkotott hatalmasat az épp kivonuló Honda, és a Red Bull, hiszen szinte a semmiből emelkedtek olyan csapatok fölé, mint a Ferrari, vagy a 2008-as szezonban még világbajnoki-címet szerző McLaren.

Az egyéni második helyet elérő autó (Sebastian Vettel vezetésével) tehát remek alapokkal rendelkezett, és ezt nem hagyta veszni a csapat. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy az energiaitalosok azóta is erre építkeznek (képen látható), nem kevés sikerrel :

3 egyéni, és 3 konstruktőri vb-cím a 2009-es gép folyamatos átépítésének gyümölcse.

rb_evolution_blog.jpg

Címkék: red mark webber sebastian vettel bull evolució adrian newey rb6 rb7 rb8 rb9 rb5

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása