A Pirelli érdeklődik Robert Kubica iránt

B Dániel

Újabb lehetőség látott napvilágot Robert Kubica visszatérésével kapcsolatban, ám ezúttal nem egy pletykáról van szó. A lengyel pilóta szolgálataira korábban állítólag már a Ferrari is igényt tartott volna, azonban ez elmaradt, az elhúzódó rehabilitáció miatt. "Kubika" előtt most újabb lehetőség nyílt, hiszen a Formula 1 gumibeszállítójának elnöke elárulta, szívesen együttműködnének vele a 2013-as évben.

437.jpg
© Sutton Image

Kubica az elmúlt napokban már visszatért a versenyzés világába egy Subaru Impreza WRC volánja mögött, amivel két ralit is letudott Olaszországban. A rehabilitáció következő állomásaként szolgáló verseny fő célja pedig a versenyzői rutin visszaállítása volt. Ennek ellenére a Rallye Ronde Gomitolo di Lana nevezetű megmérettetés mind a négy szakaszát fölényesen nyerte és zsebelte be a végső győzelmet. Második alkalommal viszont már nem ment ilyen jól, és kétszer is összetörte a Subarut, ám szerencsére a lengyel ép bőrrel megúszta.

Jövőre úgy néz ki, újabb szakaszába léphet a rehabilitációja, hiszen a Pirelli már igényt tartana szolgálataira.

"Egyelőre úgy néz ki, hogy Roberttel inkább a rali terén dolgozhatunk majd együtt, és nem az F1-ben" - mondta Paul Hembrey, a Pirelli motorsport-főnöke. "De aztán majd meglátjuk. Rég nem beszéltem már Roberttel, de dolgozunk már pár projekten ami vele kapcsolatos, azt azonban még nem tudjuk, készen áll-e rá. Mindenesetre, ő lehet az az ember, aki ha fizikailag ismét a toppon lesz, akkor egy velünk eltöltött év jó helyzetbe hozhatja őt a 2014-es szezont illetően. Nagyszerű lenne, ha erre képes lenne."

A lengyel pilótának tehát már egy opciója biztos van az F1-es visszatérését illetően, hiszen ha ennek köszönhetően sikerülne visszanyernie régi önmagát, tudása mellett az új Pirellin futott rengeteg kilométer is a neve mellett szólhat majd az átigazolási listán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása