Együttműködésre lépett a Chelsea és a Sauber

B Dániel

Eddig még sosem látott megállapodás született a Forma 1 és a futball világa között. A hetek óta tartó gyanakvás után hivatalossá vált a Sauber, illetve a Premier League-ben szereplő Chelsea FC közti megállapodás.

© Sutton Image

A svájci gárda feltűnően üres kaszniján az elmúlt két futamon érdekes feliratok tűntek fel. Kínában az "Out of the blue", Bahreinben pedig már a "True Blue" felirat virított a C31-es kódszámmal ellátott gépeken, és miután sejthető volt, hogy nem Madonna 26 éve megjelent albumának a promóciójáról van szó, többen összefüggésbe hozták a csapatot a Chelsea-vel.

Eddig csak pletyka volt tehát, azonban a mai nap mindkét fél megerősítette az együttműködést, ami a későbbiekben egyes hírek szerint még szorosabbá válhat.

"Ilyen partnerség a Formula 1 és a futball között még sosem létezett ebben a formában, még ha számtalan közös dolog is lehet a megegyezésben. Mindkét esetben a csapatsportok legmagasabb fokáról beszélhetünk, ami nemzetközi szinten fut. A Sauber F1 Team és a Chelsea FC sok közös ponton osztozik sport, illetve kereskedelmi területen is, és természetesen ezeken a területeken akarjuk segíteni egymást. Alig várjuk, hogy kihasználhassuk ezeket a lehetőségeket, és gratulálunk a Chelsea-nek, hogy sikerült bejutniuk a Bajnokok Ligája döntőjébe" - nyilatkozta a Formula 1 leendő első női csapatfőnöke, a jelenleg vezérigazgatói posztban tevékenykedő Monisha Kaltenborn.

"Egy olyan innovatív együttműködést láthatunk, a futball klub és a Formula 1 között, amilyet még sosem, és amely összehozza a világ két legnagyobb sportját, és annak rajongóit" - nyilatkozta a kékek vezérigazgatója, Ron Gourlay.

"Úgy érezzük, hogy a svájci gárda, amely a negyedik legnagyobb múlttal rendelkezik a jelenleg is aktív csapatok közül, a saját elvárásainkat remekül tükrözi. Filozófiáink számtalan ponton találkoznak, a fiatal tehetségek támogatásán át, egészen a sikerre való folyamatos törekvésig. Ebben az évben a Chelsea a 20. szezonját ünnepli a Premier League-ben csakúgy, mint a Sauber a Formula 1-ben."

Tehát a két alakulat sokban hasonlít egymásra, sőt rövid időn belül akár még több közös dolog is lehet köztük, hiszen egyes pletykák szerint a megállapodás mögött a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovichnak a céljai állhatnak, aki Peter Sauber visszavonulása után felvásárolhatja a svájci csapatot.

Címkék: premier chelsea együttműködés f1 forma1 fc peter league ron roman sauber partnerség abramovich monisha kaltenborn gourlay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ratkai Mária 2012.04.30. 20:40:02

Jövő vasárnap figyelem a Saubereket, ilyen még tényleg nem volt. A Forma-1-et is szeretem és a focit is, érdekes együttműködés.

forextrader 2012.06.04. 20:00:08

Hát ilyen még tényleg nem volt! :)

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása