Ocon és a Mercedes adatai segíthetik a Renault újbóli virágzását

B Dániel

... de csak szépen lassan, ugyanis a francia gárda vezére a Mercedes által nevelt tehetséges pilóta megszerzése ellenére óvva int, véleménye szerint igazi áttörést legfeljebb csak a 2021-es szezon kezdetével érhetnek el.

1.jpg
fotó - Vladimir Rys ©

 

"Beszéltünk több dologról korábban Estebannal, szóba került ez is. Mondtam neki: minél többet maradsz itt ilyen-olyan szerepkörökben, annál több mindent fogsz elvinni a riválishoz. Erre ő válaszolt is: persze, viszek mindent magammal" - adta hírül Toto Wolff csapatfőnök az F1 hivatalos oldalának. "Cserébe viszont idővel el fog maradozni olyan találkozókról, ahol bármilyen érzékenyebb téma kerül elő, legyen szó a jövő évi autóról mérnöki vagy innovációs szempontból. Ettől függetlenül viszont most még velünk van, és nagyon fontos lesz egészen az év végéig a munkája számunkra.”

Nem először kötik össze a franciák a kellemeset a hasznossal, a 2017-es év nyarán is jelentős adatok érkezésével járt egy igazolásuk, akkor Marcin Budkowski korábbi FIA alkalmazott szállított nekik adatokat valamennyi rivális aerodinamikai megoldásairól, 2007-es szezon alatt pedig Phil Mackereth mclarenes vázlatai segítették az R27-es gép mechanikai fejlődését. Ezúttal persze nem jutnak jelentős előnyhöz, de tény, Ocon tehetsége és gyorsasága mellett a vele érkező strukturális adatok is értékesek lehetnek, hiszen főleg ezt tekinti a francia gárda hátrányának Cyril Abiteboul csapatfőnök:

"Őszintén, itt az ideje egy kis vérfrissítésnek, a többi csapatnál is látni. A 2021-es szabályok meghozatala után meglátjuk, tudunk-e majd akkor a győzelmekért harcolni, de ahhoz nagyon sok mindennek változnia kéne. A Mercedeshez hasonló topcsapatokhoz való felzárkózás időbe telik, sajnos többe, mint szeretnénk. Manapság mindenki azonnali eredményeket szeretne látni, de ezek a csapatok jól berendezkedtek, stabilan támogatottak anyagilag és hihetetlen jól szervezettek, szóval iszonyat nehéz közéjük férkőzni."

"Mindazonáltal megpróbáljuk, és Esteban ebben segíthet. Továbbra is óvatosan tervezzük a 2020-as és 2021-es évünket. 2021-ben akkora változások jöhetnek, hogy nagyon vigyáznunk kell, mire költjük az erőforrásainkat, és ezt Esteban is tudja. Másoknál sem más a helyzet persze, de nekünk ez lehetőséget adhat arra, hogy jövőre összerázódjunk, és 2021-től teljes gőzzel támadjunk.”

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása