McLaren: Kanada jobban fekszik nekünk

Bekes Dániel

Pár napon belül megérkeznek a csapatok Montrealba, a Kanadai Nagydíj helyszínére, ahol Eric Boullier a McLaren csapatfőnöke sokkal jobb szereplést vár csapatától, mint amit Monacóban láthattunk.

456.jpg
©McLaren - facebook

Az elmúlt évek során a kanadai aszfaltcsík talán a McLareneknek kedvezett leginkább, a legutóbbi hat hétvége során hat trófeát érő helyezéssel gazdagodtak, amiből négy győzelem volt. Természetesen ezek az adatok az idei évben kevésbé bírnak jelentőséggel a drasztikus szabályváltozások következtében, azonban ez azon pályák egyike amire különösképpen sokat kell készülniük a csapatoknak (pl. visszafogott terelőlapok az első szárnyon, erősebb fék hűtés), és lehetséges, hogy ez a felkészülés az amiben előnyt élveznek.

Boullier mindenesetre reménykedik:

"A pálya vonalvezetését Kanadában nagyrészt hosszú egyenesek alkotják. Gyors pálya, nagy sebességű kanyarok nélkül. A sok sikán, és lassú tempójú kanyar kedvez az autónknak, szóval a teljesítményünk jobb irányt vehet, mint Monacóban."

A francia szakember továbbá egyetért egykori pilótájuk, Alain Prost kritikájával is, miszerint a nagy múltú gárdáknak, mint a Ferrari vagy ők maguk, át kéne gondolniuk az alapszemléletüket, hiszen az újonnan érkező csapatok rendre elverik őket.

"Igen, egyetértek Alain észrevételével, és ez az, amin dolgozok a kezdetektől fogva (szerk. az év elején igazolt át a McLarenhez a Lotus csapatától). Úgy gondolom a dupla pontszerzésünk a múlt hétvégén nagy részt a pályának köszönhető, ami jól fekszik az autónknak. De ez is része annak a kemény munkának amit Wokingban végzünk."

Kissé ellenmondásos nyilatkozat, hisz az elején kifejtette, hogy

Címkék: kanada lotus eric mclaren monaco boullier

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.