McLaren: Kanada jobban fekszik nekünk

B Dániel

Pár napon belül megérkeznek a csapatok Montrealba, a Kanadai Nagydíj helyszínére, ahol Eric Boullier a McLaren csapatfőnöke sokkal jobb szereplést vár csapatától, mint amit Monacóban láthattunk.

456.jpg
©McLaren - facebook

Az elmúlt évek során a kanadai aszfaltcsík talán a McLareneknek kedvezett leginkább, a legutóbbi hat hétvége során hat trófeát érő helyezéssel gazdagodtak, amiből négy győzelem volt. Természetesen ezek az adatok az idei évben kevésbé bírnak jelentőséggel a drasztikus szabályváltozások következtében, azonban ez azon pályák egyike amire különösképpen sokat kell készülniük a csapatoknak (pl. visszafogott terelőlapok az első szárnyon, erősebb fék hűtés), és lehetséges, hogy ez a felkészülés az amiben előnyt élveznek.

Boullier mindenesetre reménykedik:

"A pálya vonalvezetését Kanadában nagyrészt hosszú egyenesek alkotják. Gyors pálya, nagy sebességű kanyarok nélkül. A sok sikán, és lassú tempójú kanyar kedvez az autónknak, szóval a teljesítményünk jobb irányt vehet, mint Monacóban."

A francia szakember továbbá egyetért egykori pilótájuk, Alain Prost kritikájával is, miszerint a nagy múltú gárdáknak, mint a Ferrari vagy ők maguk, át kéne gondolniuk az alapszemléletüket, hiszen az újonnan érkező csapatok rendre elverik őket.

"Igen, egyetértek Alain észrevételével, és ez az, amin dolgozok a kezdetektől fogva (szerk. az év elején igazolt át a McLarenhez a Lotus csapatától). Úgy gondolom a dupla pontszerzésünk a múlt hétvégén nagy részt a pályának köszönhető, ami jól fekszik az autónknak. De ez is része annak a kemény munkának amit Wokingban végzünk."

Kissé ellenmondásos nyilatkozat, hisz az elején kifejtette, hogy

Címkék: kanada lotus eric mclaren monaco boullier

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása