A Mercedes dolgozik a gumiproblémákon

B Dániel

Amióta a Mercedes felvásárolta a Brawn GP-t, és önálló csapatként is jelen van a Formula 1-ben, szinte minden egyes futamon megfigyelhető volt, hogy a hátsó gumik lényegesen hamarabb elkoptak az autóikon, mint riválisaikén, és ez idén sincs másképp.

© Sutton Image

Szuper DRS ide vagy oda, hiába teljesít jól a W03 az időmérőkön, ha a versenyeken egyszerűen nem tudják tartani a tempót az ellenfeleikkel a hátsó gumik kopása miatt, legyen szó Schumacherről, vagy Rosbergről.

Annak ellenére, hogy a csapat mind a két pilótája remekül teljesített az első két időmérőn, egyelőre csak egyetlen egy árva ponttal gazdálkodhatnak, amit Schumacher "kapart össze" a Maláj Nagydíjon.

Norberg Haug, a Mercedes motorsport főnöke azonban javulást ígér a jövő hét hétvégén megrendezésre kerülő Kínai Nagydíjra.

"Az első két futam a 2012-es szezonban nagyon ígéretes volt. Michael a második sorból indulhatott Ausztráliában és Malajziában is, és kevesebb, mint fél másodperccel maradt le a pole pozícióról, azonban egyik hétvégén sem tudtuk át vinni a sebességünket az időmérőről a vasárnapi futamra" - nyilatkozta Haug.

"Az utolsó versenyen Malajziában, a csapat kielemezte hogyan viselkedtek a gumik az első két nagydíjon, és hogy hogyan tudnánk ezen javítani. A Kínai Nagydíj ad majd választ arra hol is tartunk pontosan, bár az időjárás, és a pálya karakterisztikája merőben más, mint amilyen Ausztráliában vagy Malajziában volt."

Címkék: mercedes f1 schumacher gumi probléma michael rosberg forma1 norbert nico haug abroncs

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uzis szakáll K.O. · http://szerencsevadasz.blog.hu/ 2012.04.06. 07:19:01

Na végre valami jó hír!
Ez kell a férfi embernek, chips meg hideg sör, ámen.
De úgy el tudják bas&ni a kedvem ezekkel a kegyetlenkedő hírekkel, például azzal, hogy új szélsőjobboldali párt alakul, máris elkezdődött az alapító megfenyegetése. Senki nem beszél róla, pedig ma reggeli friss hír.

Facebook

Címkék

2013 (2) alonso (5) bemutató (3) bull (3) csapatok (2) f1 (11) fernando (2) ferrari (5) forma1 (6) futam (2) időmérő (2) kanada (2) kép (2) kimi (2) lotus (3) mark (2) mclaren (2) mercedes (4) michael (2) monaco (2) nagydíj (2) nico (3) raikkönen (2) rb9 (2) red (3) renault (2) rosberg (2) sauber (3) schumacher (2) sebastian (2) teszt (2) vettel (2) webber (2) Címkefelhő

 

Szerzők

süti beállítások módosítása